maanantai 18. tammikuuta 2016

On aamuja.... ja aamuja!

On aamuja, jolloin herää energisenä ja touhukkaana päivään. Yöunet ovat olleet rauhallisia, eikä niitä edes muista. Päivä sujuu toimeliaana, mieliala iloisena, kaikki tuntuu helpolta ja hauskalta.

On aamuja, jolloin herää myöhään, pää turtana eikä haluttaisi edes nousta lämpimästä sängystä heti riekkumaan ja tekemään aamuaskareita. Laiskottaa! Yöunet ovat olleet täynnä kummia tapahtumia ja kivut ovat herättäneet moneen kertaan istumaan sängyn reunalle. Lopulta on pitänyt ottaa buranaa ja vasta sitten on päässyt takaisin uneen.


Vaikka kuinka pohtii ja koettaa järjellä miettiä, niin tuollaisten päivien ja öidenkin vaihtelu tuntuu täysin sattumanvaraiselta. Menee päiviä ja viikkoja, jolloin riehuu puunkannossa, lumitöissä, pyykillä, sekä reippailee koiran kanssa pitkillä lenkillä, eikä kipuja ole lainkaan ja energiaa ja intoa riittäisi vaikka mihin. Sitten aivan varoittamatta herää päivään, jolloin joka kohta kropassa on kipeä vaikkei olisi moneen päivään tehnyt mitään raskasta.


Ainoa selvästi vaikuttava tekijä on ollut säiden vaihtelu. Korkeapaineella vointi on hyvä, energiaa riittää, jos vain luontaiselta laiskuudelta saa potkittua itsensä liikkeelle. Mutta matalapaineella tuntuu kuin harmaat pilvet imisivät pois kaiken energian, pää on sumuinen ja olo väsynyt.

Tänään on taas se huonompi päivä! Pitkästä aikaa onkin vain -4 pakkasta ja tuuli puistelee äkäisesti puita ja harmaat pilvet kiitävät taivaankannen yli pudottaen välillä kylmiä lumikuuroja niskaan.


Mietin, tällaistako on ikääntyminen; kolottavia luita ja niveliä, huimausta ja väsymystä? Kuin hiljalleen lahoavan puun elämä?
2 kommenttia:

 1. Ihana tuo alin kuva. Kuin taulu. Kuin taideteos...


  Saatko sie rautaa tarpeeksi?

  Halitus. <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Una! On lempikuviani. Tuon puun luona kulkiessani mietin, mitä kaikkea sekin on nähnyt ja mitä tarinoita voisi kertoa, jos vain osaisin oikein kuunnella!

  Jaa-a! Kyl mie luulen, että rautaa, mutta nyt on ollut kaupassa aika hintsusti hedelmiä ja salaattitarpeita enkä kyllä nyt syö mitään lisiäkään!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Never say never again...

  Tuli mieleen tuo James Bond-leffan nimi "Never say never again" ("Älä kieltäydy kahdesti" on mielestäni huono suomenno...