sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Sotatila


Uusi vuosi!


Istun pihlisläisen asuntoni keittiössä ja juon kahvia. Olo on tokkurainen valvomisesta ja ankarasta flunssasta. Olen luvannut itselleni ottaa tänään juuri niin monet päikkärit kuin vuoden vaihtumisesta toipuminen edellyttää. Ei sillä, että olisin juhlinut!

Kävimme kyllä melko juhlavasti alkuillasta ”Kermitillä” ajelemassa Sipoon puolella, Nappis pakattuna kuljetuskoppaan ja nautittiin siellä ystävien luona hyvästä ruoasta ja mukavasta seurasta.


Muut kyllä pitivät juhlimisesta huolen! Keskikaupungin valtaisa kumu ja valonvälähdykset kantautuivat tännekin, kun Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuotta käynnistettiin. Ilmeisesti kansalaisetkin olivat panostaneet juhlavuoden kunniaksi erityisen runsailla ilotulitteilla, sillä ankara räiske ja pauke alkoi jo illalla seitsemän aikoihin ja oli tietenkin huipussaan puolilta öin.Me pakoilimme Nappiksen kanssa ”sotatilaa” suljettujen verhojen takana, radion pauhatessa rokkia, eikä Nappiksen iltapissalenkistäkään tullut mitään, kun heti pihalle päästyämme läheisen autotallin kulmilta ammuttiin sellaista tulitusta, että Nappis jähmettyi niille sijoilleen ja piti kantaa takaisin kotiin. Evakuoiduimme kylppärin lattialle tehtyyn tilapaispunkkaan nukkumaan. Sinne ei aivan pienimmät paukkeet kuuluneet, mutta koirapahalainen äityi isommista edelleen haukkumaan ja murisemaan.


Lopulta puoli kolmen maissa maailma ympärillämme vaikeni ja voipuneet pääsivät lepoon.Ei sille mitään voi; toiset meistä ovat arempia kuin toiset! Koirat ja ihmiset! Nappis stressaantui niin, että illan aikana karvalankamatto sai aivan uuden koirankarvakuorrutteen ja vaikka mitä rauhoittavaa sille oli annettu, ei pelko pienestä koiransydämestä kaikonnut pois. 

Lupasin itselleni ja koiralleni, että ensi vuonna todellakin otamme uuden vuoden vastaan joko niin kaukana korvessa, ettei välähdystäkään taivaalle kohoa, tai sitten lentokenttähotellin maan uumenissa.

Piste.

4 kommenttia:

 1. Rankkaa aikaa koirille :(

  Paranemisia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin mennyt sinne lentokentän hotelliin, mutta kun tajusin etten olekaan töissä, oli liian myöhäistä... Ihan liian rankkaa Nappikselle!
   TAutia tapetaan kaksin käsin!

   Poista
 2. Kyllä tuo pauke, sähinä ja räiske ei tunnu minustakaan mukavalle. Ymmärrän Nappista oikein hyvin.
  Itse piipahdin jo sängystä uudelleen pukeisiin ja ulos, kun tajusin että revontulet loimusivat. Niitä kyllä katselin ja kuvasi tunnin verran just puolen yön aikaan.
  Hieman valosaaste haittasi.
  Koetahan parantua flunssastasi talvirientoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin upeita kuvia!
   Kiitos! Tautiin ei olisi nyt aikaa, kaikin keinoin sitä taltutetaan.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Never say never again...

  Tuli mieleen tuo James Bond-leffan nimi "Never say never again" ("Älä kieltäydy kahdesti" on mielestäni huono suomenno...