tiistai 22. joulukuuta 2015

Siellä se on...Joulu!Välillä on vaikea todentaa, että Joulu on aivan muutaman päivän päästä! Vilkaisu lämpömittariin, tai ulos ikkunasta todistavat enemmänkin kevättä. Pihalla krookukset ovat nousseet maan pintaan ja tänään näin harmaahaikaran Peipsin lahdella.

Silti, jonkunlaiset jouluvalot on ripustettu ulos ja sisälle ja elämäni ensimmäinen itse väsätty kranssi "komeilee" ovisuussa. Lahjat on ostettu ja paketeoitu, jopa jokunen joulukorttikin lähetetty (melko historiallinen tapahtuma)! Pihapuuhunkin on ripustettu talipalloja tinteille ja punatulkuille.

Valkoinen amaryllis on viety naapuriin, jonne myös annettiin kastehelmi-tuikkulasi ledituikkujen kera. Ne herättikin kovasti ihmetystä ja hämmästystä, sellaisia ei kuulema ole täällä saatavilla. En minäkään ole niitä kaupoissa huomannut, mutta ystävä lähetti postissa kunnon satsin.
Toinen naapuri lahjottiin glögipullolla, itse tehdyllä kurkkusalaatilla ja tuikkulasilla kynttilöineen. Halauksia ja suukkoja, vielä kerran halauksia ja naapurin baabushkan hospotit ja pussillinen ah, niin ihania  juuri paistettuja pasteijoita!

Joulumieli!

Huomenna, jos Luoja suo... ei vielä julisteta Joulurauhaa! Vaan aloitamme koirulin kanssa seikkailumatkan kohti Helsinkiä. Kukon kiekaisun aikaan noustaan pikkubussiin, jolla körötellään ensin 1,5 t Mehikoormasta Tartoon. Siellä nousemme mukavaan ja hyvin varusteltuun LuxExpressiin, johon niin koiralle kuin emännällekin piti ostaa oma paikkalippu. Koiruli joutuu matkaamaan kuljetushäkissä, mutta matka kestää onneksi vai 2,5 tuntia. 
Laivamatkallekin jouduin varaamaan eläinhytin, paikkoja neljälle, joten aika lokoisaa on. Toivottavasti siellä saa hieman torkahdettua. Ja taas matka kestää 2,5 tuntia ja hartaasti toivon, etteivät viime aikoina meriä ja maita riepovat tuulet pääse meitä yllättämään.
Sitten ollaankin perillä!

Siellä on Joulu!


Nyt toivotan:


2 kommenttia:

  1. Joulu meni, mutta mukavaa vuodenvaihdetta ja onnekasta ensi vuotta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, vuosikin vaihtui Sinulle toivotan erityisen onnellista ja onnekasta tätä vuotta ! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Never say never again...

  Tuli mieleen tuo James Bond-leffan nimi "Never say never again" ("Älä kieltäydy kahdesti" on mielestäni huono suomenno...